Defence White Paper Featured

Sesi Taklimat #Safeguardourfuture: “KPP: Demi Malaysia yang selamat, berdaulat dan makmur” – DAFTAR SEKARANG!

Kertas Putih Pertahanan Malaysia, yang diterbitkan pada bulan Disember 2019 adalah dokumen awam pertama mengenai isu pertahanan di Malaysia. Ia menggariskan rancangan sepuluh tahun untuk penambahbaikan daya pertahanan dan pemodenan angkatan masa depan di Malaysia, untuk menghadapi cabaran masa depan. Selepas dua tahun, sejauh mana kita telah melaksanakan DWP buat masa ini?

Kami mengadakan sesi ini sebagai persiapan untuk mereka yang berminat untuk menyertai Koleksi Esei Hari #Safeguardourfuture Malaysia, untuk memberi anda peluang untuk menampilkan sebarang pertanyaan. Kami sangat berbesar hati kerana mempunyai penceramah terhormat untuk sesi taklimat pertama kami. Sebagai penjawat awam yang lama berkhidmat di Kementerian Pertahanan, En. Sahipulhijaiman mempunyai pengetahuan dan pengalaman yang mendalam mengenai perkara-perkara pertahanan untuk dikongsi bersama.

Sesi ini dirancang untuk mereka yang berumur antara 16-30 tahun yang merancang untuk menghantar artikel kepada Projek Pertiwi. Namun, jika anda belum membuat keputusan ataupun sekadar berminat untuk tahu selanjutnya, anda tetap dialu-alukan untuk menyertai kami.

Tarikh: 18 Ogos 2021 (Rabu)
Masa: 3 petang
Pengucap: En Sahipulhijaiman bin Sulaiman (Timbalan Setiausaha Bahagian, Bahagian Dasar dan Perancangan Strategik, Kementerian Pertahanan)
Platform: Zoom (Link akan dihantar melalui email selepas pendaftaran)

Sila daftar di sini: https://bit.ly/pertiwiessaybrief

Sesi ini akan diadakan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu.

Maklumat selanjut tentang Koleksi Esei Hari Malaysia di sini.

0 comments on “Sesi Taklimat #Safeguardourfuture: “KPP: Demi Malaysia yang selamat, berdaulat dan makmur” – DAFTAR SEKARANG!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: